projectontwikkelaar

Wij kunnen de projectontwikkelaar ontzorgen door een woningbouwproject gedeeltelijk of geheel in te vullen met woningen van YINT housing. Binnen dit concept zijn allerlei stijlen, afwerkingen, beukmaten, overstekken en gevelopeningen eindeloos te variëren. Dit kan prima in samenwerking met een projectarchitect die de ontwikkelaar graag wil. Mede in overleg met gemeente, stedenbouwkundige en de welstandsommissie kan een mooie inpassing van de woningen in een wijk plaats vinden. Ook allerlei opties per woning kunnen worden afgesproken.
Het lange-termijn-duurzame karakter van de woningen zal veel potentiële huurders en/of kopers aanspreken. Er zijn ook uitwerkingen mogelijk die vallen binnen de financiële kaders van sociale huur dan wel koop. Ook maatregelen zoals de Energieprestatievergoedingen of duurzame hypotheken zijn goed te combineren.
De gebruikers bieden we niet alleen de vrijheid om een eigen indeling ruimte vorm te geven. We faciliteren ook systemen om dit op een doe-het-zelf-manier mogelijk te maken. Tegelijkertijd zijn basis-indelingen ook mee te leveren.

woningbouwcorporatie

Het concept van YINT housing is mede in samenwerking met een woningbouwvereniging ontwikkeld. Allerlei brainstormsessies over “huren in de nabije toekomst” liggen hieraan ten grondslag.
Het concept kan natuurlijk voorzien worden van een bepaalde indeling en op de gebruikelijke manier worden verhuurd. Dit neemt niet weg dat er met de uitgangspunten van YINT housing ook anders met huur van inbouwpakket kan worden omgegaan. Voor het buitenschil zou je een huur kunnen hanteren gebaseerd op een lange instandhouding van het casco. Een soort basishuur. Tegelijkertijd kan er een huur voor een inbouwpakket bestaan die juist in een kortere termijn  afgeschreven kan worden. Dit geeft de mogelijkheid om de woning tussentijds te wijzigen en zo levensloopbestendig te zijn. Dit geeft een grote flexibiliteit in de woningvoorraad. Allerlei aanbouwen etc zijn vaak niet eens nodig. Zo houd je de buurt verzorgd en de waarde hoog.
Het duurzame karakter van de woningen en de mogelijkheden voor EPV of NOM dragen bij aan de kwaliteit van het totaalconcept. De bewoners staan altijd centraal. Een optimaal gezond en energiezuinig casco wordt gecombineerd met flexibiliteit die de bewoner en de verhuurder ten goede komt.

cpo

Er kunnen initiatieven op het gebied van collectief particulier opdrachtgeverschap voorkomen, die bijvoorbeeld vanwege financieel beperkte mogelijkheden, beter af zouden zijn met doelmatig gezamenlijk ontwerp. De casco’s kunnen ruim en betaalbaar zijn en kunnen individueel verschillen, terwijl de samenhang ook belangrijk blijft. Tegelijk kan iedere opdrachtgever volledig zijn eigen invulling aan de binnenkant kiezen. En dat betekent dus echte vrijheid in ieders eigen domein.
Dit zal een eenvoudiger proces opleveren. Tevens kunnen eenvoudig gevreesde overschrijdingen van het budget voorkomen worden. Bij YINT housing worden ontwerpkeuzes vooraf gelinked aan een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf dus.


structuurschema

YINT housing verzorgt het gehele proces en ontzorgt de opdrachtgever. Het structuurschema is afgestemd op een integrale aanpak van alle disciplines die nodig zijn voor goede woningen. Wij werken met vaste toeleveranciers om het proces zo foutloos mogelijk te laten verlopen. Vaste toeleveranciers maken het mogelijk om het proces steeds verder te optimaliseren en op die manier faalkosten te reduceren en kwaliteit betaalbaar te houden.


faseschema

YINT housing verzorgt het gehele proces. Ook het faseschema is afgestemd op een integrale aanpak. Het bestaat uit twee overall-fases waarbij de eerste fase bestaat uit een intentieovereenkomst, gekoppeld aan een budget voor architect, ontwerp, engineering, prijsvorming en vergunningtraject. Na definitieve vaststelling van ontwerp en kosten en afronding van de vergunningsprocedures volgt de overeenkomst tot realisatie.


bent u particulier?

Als losse particulier kunt u alleen concrete YINT houses kopen of huren die binnen concrete bouwprojecten worden aangeboden. Dit loopt niet via ons. Wanneer u particulier bent en bijvoorbeeld graag zelf een vrijstaande woning wilt bouwen, vragen wij u elders verder te zoeken.
Wij kunnen pas vanaf twee-onder-1-kap-woningen mogelijk iets betekenen. In de regel zal het altijd gaan om meerdere woningen.

Bokeh blur green background

© Copyright - YINT design & build BV