Modulaire woningen

YINT woningen zijn technisch gezien gestandaardiseerd en volledig uitgedacht. Dit gaat dan niet alleen over slimme oplossingen in bouw- en installatietechniek, maar ook over klimaat, energie, comfort en gezondheid. Dit is ontstaan vanuit vakmanschap en een integrale benadering.

De gevolgen mogen er zijn: robuuste kwaliteit, kostenbeheersing en een korte doorlooptijd.

Bewust is er gekozen voor een 2D-systeem (alleen de sanitaire ruimten zijn 3D) om voldoende variatie in woonruimte te kunnen waarborgen. Een architect die bij ons betrokken wordt, bemoeit zich niet alleen met de make up, maar ook in grote mate met het ruimtelijk en esthetisch ontwerp. Ieder project heeft daardoor haar unieke uitstraling en kan ingepast worden binnen stedenbouwkundige randvoorwaarden en wensen van de opdrachtgever.

" Flexibel waar het moet en standaard waar het kan! "

We bouwen alles tussen 4,2 en 8m breed en met allerlei mogelijkheden in woningdiepte, gevelopeningen, afwerkingen, dakvormen, overstekken etc.  De focus ligt op  grondgebonden woningen en op appartementen tot maximaal 5 lagen.

Platte of schuine daken met of zonder overstekken, het is allemaal inpasbaar binnen dezelfde modulaire principe. Dat is de kracht van modulair ontwerpen.


Web_family_s_grijs_2.0
2
3
4
5

Rijwoningen

De afbeeldingen hiernaast geven een kleine indruk van wat er mogelijk is. Al deze vormen hebben hetzelfde binnenwerk voor wat betreft bouwconstructie, installaties, trappen.

Zo zien de woningen er aan de buitenkant verschillend uit, het is hetzelfde DNA, dezelfde bouwmethode en dezelfde optimale prestaties.

Snel gebouwd

Men noemt ons ook wel eens het ”IKEA” model. We vervaardigen namelijk de wanden, vloeren en daken compleet met binnen- en buitenafwerking en kozijnen in de fabriek. Ook de nodige installaties zijn er in verwerkt. Ze worden gemonteerd op de bouwplaats en alle installatiekoppelingen zijn plug & play. Onze standaard geprefabriceerde "Smart-unit" vormt het hart, de longen en de zenuwen van iedere woning of appartement waar alles op wordt aangesloten. Bouwen is bij ons droog en zo schoon mogelijk.

Korte doorlooptijd

Bij YINT housing vinden we een korte doorlooptijd net zo belangrijk als een korte bouwtijd.
De bouwtijd is belangrijk om snel water- en winddicht te zijn. Dat is met name belangrijk bij houtbouw. In principe is de montagesnelheid het resultaat van de methodiek.
Bij de doorlooptijd is het van belang dat het moment van ingebruikname zo vroeg mogelijk plaats kan vinden. Optimalisatie van gegevensverwerking, standaardisatie en borging zijn de cruciale elementen voor een efficiënt bouwproces. Ook dragen de vaste afspraken met ketenpartners bij om dit proces te beheersen.

Web_family_s_grijs_2.0
7
8

Rug-aan-rug woningen

Binnen hetzelfde concept bouwen we rug-aan-rug woningen vanaf een kleine 70m2. Uit te voeren in 2 bouwlagen met plat dak en 2 slaapkamers of met 1 extra slaapkamer onder een schuin dak.

Ook hier zijn architectonisch zeer fraaie combinaties te maken, waarbij de bergruimten tegen de eindgevels worden geplaatst. Zo heeft elke woning een echte voortuin en goed uitzicht.

Betaalbaar

Betaalbaar wonen wordt werkelijkheid met onze modulaire woningen.
Onze aanpak minimaliseert faalkosten door fabrieksmatige bouw en BIM-coördinatie. Een stabiele toeleveringsketen en gestroomlijnde inkoop houden de kosten beheersbaar. Slimme en consistente bouwmethoden zorgen voor een vlot proces.
Dit levert beheersbare kosten op voor de realisatie.

Maar dat is niet het enige. Onze focus is een robuuste YINT-woning die minimaal 100 jaar meegaat. Dat is pas echt duurzaam én goed voor de portemonnee. Er zijn bewuste keuzes gemaakt om ook de exploitatiekosten laag te houden: het beperken van onderhoud, herstelbaarheid en zuinig met energie en water.
Optimale Total Cost of Ownership: spreek ons er maar op aan!

SMART-module

Iedere nieuwe YINT-woning krijgt een "SMART-module"!

Dit is een door YINT ontwikkelde verticale unit waarin allerlei installaties op een slimme manier zijn gecombineerd tot één efficiënte plug & play - module.

Deze module wordt van te voren geassembleerd. Hierbij zijn 5 marktpartijen betrokken die ieder hun geprefabriceerde onderdelen aanleveren. Alle transporten van elektra, lucht en water komen hierin samen. Dit bespaart tijd op de bouw.

We laten hier alleen het testmodel zien van de 1.0-versie. De nieuwe 2.0-versie wordt in de projecten gebruikt. Deze is nog slanker en kent een aparte beperkte installatieruimte, om zo ook in de toekomst installaties eenvoudig te kunnen uitwisselen.

Bokeh blur green background
Hoofding
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

© Copyright - YINT design & build BV