Bij het inrichten is veel mogelijk!

YINT woningen zijn alle vrijheid vorm te geven. Maar ook juist van binnen is er vrijheid. Je kunt er voor kiezen om allerlei soorten leefruimten te creëren door scheidingswanden en deuren. Een andere manier kan zijn om juist de verschillende woonfuncties van elkaar te scheiden door inrichtingselementen zoals bijvoorbeeld kasten, een trap of welke creatieve invulling dan ook. De benodigde installaties voor ventilatie, warmte, elektra en water zijn zo aangebracht dat dit in de basis voldoet of dat er - bijvoorbeeld bij elektra - eenvoudige plug & play oplossingen voorhanden zijn. Wanneer er enig moment nieuwe bewoners in de woning komen is aanpassen veel minder ingrijpend.

In de praktijk zal dit ook de waarde van de woning verhogen. Naast flexibel dus ook meer waardevast!


Smart Module met plug & play installaties

Iedere woning heeft een eigen standaard geprefabriceerde "Smart-unit". Deze vormt het hart, de longen en de zenuwen van iedere woning waar alles op wordt aangesloten.  Installaties die nodig zijn voor het prettig functioneren van de woning zijn in de module op een efficiënte manier opgenomen. Hierdoor is - bij een aanpassing van de indeling - de impact voor de installaties minimaal.


Ruimte voor de architect

De publieke kant (de buitenkant) van de woning bestaat uit een zeer duurzame schil die gericht is op een zeer lange exploitatieduur van meer dan 100 jaar of langer. De basis afmetingen zijn altijd gebaseerd op een vast maatraster, zodat allerlei indelingen altijd passen en op elkaar aansluiten. Samen met een architect worden binnen dit raster fraaie woningen bedacht die stedenbouwkundig en qua architectuur netjes worden afgestemd op de doelgroep en de (bestaande) omgeving. Tevens komen de ontwerpen tot stand in afstemming met de eisen van de welstandscommissie.

Er zijn allerlei soorten en maten woningen en appartementen mogelijk. De kwaliteit staat altijd voorop! Indien gewenst kan de architect natuurlijk ook altijd in één of meer gewenste varianten van indeling en inrichting meedenken.


Korte bouwtijd

Men noemt ons ook wel eens het ”IKEA” model. We vervaardigen namelijk de wanden, vloeren en daken compleet met binnen- en buitenafwerking en kozijnen in de fabriek. Ook de nodige installaties zijn er in verwerkt. Ze worden gemonteerd op de bouwplaats en alle installatiekoppelingen zijn plug & play. Onze standaard geprefabriceerde "Smart-unit" vormt het hart, de longen en de zenuwen van iedere woning of appartement waar alles op wordt aangesloten. Bouwen is bij ons droog en zo schoon mogelijk.


Demontabel & Hermontabel

Niet alleen de binnenkant is flexibel. Circulair en milieubewust bouwen is bij ons standaard. Dat betekent concreet onder andere dat alle onderdelen van de woning ook weer ontkoppeld en gedemonteerd kunnen worden.

Wat zijn hiervan de voordelen?

De woningen zijn geheel te demonteren en elders weer op te bouwen. De woningen kunnen dus ook op locaties staan waar alleen tijdelijke huisvesting geplaatst kan worden.

De verschillende onderdelen kunnen na gebruik van de woning weer elders worden gebruikt omdat ze makkelijk van elkaar te scheiden zijn. Slopen bestaat niet meer. De materialen blijven hun waarde houden. Een aantal onderdelen gaan zelfs direct weer terug naar de leverancier waar ze vandaan kwamen om weer op de juiste manier in de materialenkringloop terecht te komen.

Installaties kunnen gemakkelijker worden vervangen.

Dit betekent dat de woningen ook na 100 jaar gebruik een hogere eindwaarde hebben. Hierdoor loopt een investeerder in vastgoed op deze manier weer minder risico en is ook het milieu hierbij gebaat.


Bokeh blur green background
Hoofding
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

© Copyright - YINT design & build BV