Bij het inrichten is echt heel veel mogelijk!

YINT woningen zijn volledig naar eigen inzicht in te delen en in te richten. Bepaal zelf de plaats van je trap, vide, woonkamer of keuken. Zelfs hele vloeren kunnen naar eigen inzicht (eventueel achteraf) worden aangebracht. Je kunt er voor kiezen om allerlei soorten leefruimten te creëren door wanden en deuren. Een andere manier kan zijn om juist de verschillende woonfuncties van elkaar te scheiden door inrichtingselementen zoals bijvoorbeeld kasten, een trap of welke creatieve invulling dan ook. Ook de benodigde installaties voor ventilatie, warmte, elektra en water zijn flexibel aan te passen in combinatie met onze flexibele vloersysteem. Wanneer er enig moment nieuwe bewoners in de woning komen is aanpassen veel minder ingrijpend.

In de praktijk zal dit ook de waarde van de woning verhogen. Naast flexibel dus ook meer waardevast!


Vloerensysteem van hout

Speciaal voor deze woning is een houten vloersysteem ontwikkeld voor zowel de begane grond als de verdieping(en). In de woning zijn – op de juiste verdiepingshoogte – sponningen aanwezig waarin de vloeren eenvoudig kunnen worden gemonteerd. Dit speciale vloersysteem is bij alle YINT-woningen te gebruiken, past altijd en is voor de doe-het-zelver ook gewoon zelf te monteren, demonteren of aan te passen.

In de vloeren kunnen de benodigde kabels, leidingen en kanalen verwerkt worden en dat zonder zaagwerk. Opties met aanvullende geluidsabsorberende voorzieningen zijn er ook.

Je kunt dus bijvoorbeeld op deze manier vides achteraf voorzien van vloeren. Zo creëer je meer ruimte wanneer dat nodig is.

Smart Module met Plug & play installaties

De installaties die nodig zijn voor het prettig functioneren van de woning worden vanuit de flexibele vloer aangesloten op een vaste installatiemodule. De positie wordt tijdens de bouw bepaald door de architect. Vanuit ieder punt in de woning zijn daarmee alle installatie plug & play bereikbaar. Tevens kan dit makkelijk achteraf worden aangepast wanneer een indeling wordt aangepast.


Ruimte voor de architect

De publieke kant (de buitenkant) van de woning bestaat uit een zeer duurzame schil die gericht is op een zeer lange exploitatieduur van meer dan 100 jaar of langer. De basis afmetingen zijn altijd gebaseerd op een vast maatraster, zodat allerlei indelingen altijd passen en op elkaar aansluiten. Samen met een architect worden binnen dit raster fraaie woningen bedacht die stedenbouwkundig en qua architectuur netjes worden afgestemd op de doelgroep en de (bestaande) omgeving. Tevens komen de ontwerpen tot stand in afstemming met de eisen van de welstandscommissie.

Er zijn allerlei soorten en maten woningen mogelijk. Voor meer informatie hierover bekijk de pagina inspiratie. De kwaliteit staat altijd voorop! Indien gewenst kan de architect natuurlijk ook altijd in een of meer gewenste varianten van indeling en inrichting meedenken.


Demontabel & Hermontabel

Niet alleen de binnenkant is flexibel. Circulair en milieubewust bouwen is bij ons standaard. Dat betekent concreet onder andere dat alle onderdelen van de woning ook weer ontkoppeld en gedemonteerd kunnen worden.

Wat zijn hiervan de voordelen?

De woningen zijn geheel te demonteren en elders weer op te bouwen. De woningen kunnen dus ook op locaties staan waar alleen tijdelijke huisvesting geplaatst kan worden.

De verschillende onderdelen kunnen na gebruik van de woning weer elders worden gebruikt omdat ze makkelijk van elkaar te scheiden zijn. Slopen bestaat niet meer. De materialen blijven hun waarde houden. Een aantal onderdelen gaan zelfs direct weer terug naar de leverancier waar ze vandaan kwamen om weer op de juiste manier in de materialenkringloop terecht te komen.

Installaties kunnen gemakkelijker worden vervangen.

Dit betekent dat de woningen ook na 100 jaar gebruik een hogere eindwaarde hebben. Hierdoor loopt een investeerder in vastgoed op deze manier weer minder risico en is ook het milieu hierbij gebaat.


Bokeh blur green background

© Copyright - YINT design & build BV