Gezonde lucht

Een gezonde leefomgeving is misschien wel een van de belangrijkste duurzame waarden. Er mogen tijdens het gebruik geen stoffen in de lucht komen die ongewenst zijn. Enerzijds is er heel bewust gekozen voor bouwmaterialen waarbij tijdens het gebruik geen vreemde stoffen in de lucht terecht kunnen komen. Tevens is de woning zeer kierdicht uitgevoerd zodat het ventilatiesysteem optimaal kan werken.

De verse buitenlucht wordt eerst gefilterd. Dit aspect wordt nogal eens onderschat. Het is belangrijk om vervuilde buitenlucht (bijvoorbeeld nabij wegen) eerst wordt gefilterd. Dit maakt de woningen ook beter geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor aandoeningen aan de luchtwegen. Daarna wordt overtollige warmte toegevoegd aan de verse lucht (alleen indien dit bijdraagt aan het comfort). Voor de winterperiode wordt extra warmte toegevoegd aan de verse lucht voor een behaaglijke binnentemperatuur.


Comfort in de winter

De woningen zijn standaard voorzien van drievoudig glas en een "warme jas". Tevens is de kierdichting wel vijf tot tien maal beter dan een gemiddelde woning. Het gevolg is dat er helemaal geen koudeval meer ervaren wordt. Waar je je ook bevindt. Zo kun je bijvoorbeeld prima je bank onder een raam plaatsen.

Bovendien zorgt het uitgekiende voorverwarmde ventilatiesysteem dat er geen hinderlijke luchtstromen zijn. De ruimten worden verwarmd via de lucht. Daar merk je - behalve dat het warm wordt - niks van.  Het wordt doorgaans als prettig ervaren dat er in de badruimte altijd een stralingspaneel wordt toegevoegd.

Het is behaaglijk in de winter!


Comfort in de zomer

Een zeer goed geïsoleerde woning kent in principe een heel gelijkmatig binnenklimaat. De warmte-terug-win-unit (met bypass) in de woning zorgt er voor dat warme buitenlucht eerst enigszins wordt afgekoeld voordat het in de woning komt. De veelal biobased isolatiesoorten vormen tevens een buffer tegen snelle opwarming van de woning.

Om het opwarmen van de woning nog verder te beperken, wordt standaard nachtventilatie toegepast. Op de begane grond is een raam aangebracht dat voorzien is van een inbraakwerend rooster. In een warme periode kan 's nachts de woning worden gekoeld, zodat er iedere dag begonnen wordt met een frisse start. Dit houdt oververhitting tegen.

Zo is het ook in de zomer altijd prettig wonen!


Geluid & akoestiek

Een voordeel van wonen 2.0 is dat er erg weinig geluid van buiten naar binnen komt. Het drievoudige glas en de hoogwaardige kierdichting zijn niet alleen goed voor de thermische prestaties. Deze factoren zijn tevens zeer bepalend voor een goede geluidsisolatie. Dat is genieten!

Dan speelt er rondom geluid ook het thema akoestiek. Dit aspect wordt belangrijker naarmate er minder geluid van buiten komt. Iedereen kent wel het effect van "harde" ruimten wanneer je dan in je handen klapt. Dit effect is minder bij onze houten woningen. Er is nu ook een optie beschikbaar met extra akoestische voorzieningen in de plafonds.


Gezond wonen in hout

In de woning wordt gebruik gemaakt van meest duurzame en ecologische materialen. Hierbij staat een lange levensduur en robuustheid voorop.

De Japanners weten het al eeuwen. Wanneer je ziek bent, moet je in een houten woning gaan wonen. Onze woningen zijn standaard gemaakt van een optimaal geïsoleerd en modulair houten casco!
Wanneer een woning onderhoudsarm is en lang meegaat, is allerlei vervanging of vroege sloop van de woning niet nodig. Dat is een van de  belangrijkste duurzame waarden. Verder zorgt hout voor opslag van CO2 en is het vochtregulerend.


Gezond en heerlijk daglicht

Een andere factor voor een gezonde leefomgeving is het toelaten van daglicht in de woning. Er zijn in alle gevels  van de woningen veel mogelijkheden voor daglicht.

Dit geldt ook voor het dak. Tevens laat de constructieve opzet toe dat er mogelijkheden zijn om vides in de woning te maken zodat hoog daglicht kan doordringen tot de begane grond.

De architect kan hier dan ook de nodige creativiteit in leggen om een mooi en gezonde dosis daglicht binnen te laten. De ruime mate van daglicht zal als zeer prettig worden ervaren en bijdragen aan welbevinden en gezondheid. Natuurlijk maken we ook te openen ramen in de gevels. Contact met buiten is altijd mogelijk.

Bokeh blur green background
Hoofding
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

© Copyright - YINT design & build BV