Tiny Houses

Deze afmetingen zijn geschikt voor de opzet van hele kleine woningen waarbij de inrichting van 1 of 2-persoons huishoudens vooral plaatsvindt door middel van meubels en inrichting. Het betreft grondgebonden woningen die volledig voldoen de regelgeving voor permanente huisvesting.

Tiny house " Yasmin "

Deze miniwoningen zijn echt bestemd voor de liefhebber van een kleine footprint. Inrichting geschiedt bijna niet meer door wanden, maar door verschillende zones met inrichting door optimaal meubelwerk. De gedachte is dat de woningen in een groepje worden geplaatst en dat er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is voor fietsen en voor een gezamenlijke verblijfsruimte. Zo'n wooncluster krijgt daarmee ook een sterk sociaal karakter!


Tiny house " YENTL "

Deze tiny houses zijn vrijstaand en geschikt voor 1 a 2 persoons huishoudens. Het betreft een woning die voldoet aan bouwbesluit en is zeer energiezuinig. Door de bovenlichten ontstaat een zeer lichte woning waarbij de zon een rol van betekenis speelt in de architectuur. Varianten zijn ook zeker mogelijk.


Small Houses

Voor een uitvraag van een aantal woningbouwverenigingen zijn in samenwerking met D plus B architecten woningen ontwikkeld voor 1 a 2 persoons huishoudens conform de woonstandaard PMC2.  De woningen zijn esthetisch familie van elkaar. Beide type hebben 63m2 aan gebruiksoppervlakte en zijn zeer doelmatig en optimaal.

Architect Peter Brouwer zegt:
"Doordat Yint een bouwpakket is met verschillende aanpasbare onderdelen kan je als architect vrijwel elke woning en elke indeling realiseren. En dat geeft veel vrijheid. Daarnaast is het bouwsysteem zodanig geautomatiseerd, dat het niet of nauwelijks uitmaakt of er verschillende ramen toegepast worden of niet. Hiermee heb je als architect goud in handen om elk project af te stemmen op de omgeving en het uniek te maken. Voor de verbeelding van de 1-2 persoonswoningen hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt, zodat de woningen rijk ogen en zeker geen standaard product lijken."

Door de verschillende gevelafwerkingen en ook de mogelijkheden in de eindwoningen zijn ze op vele locaties prima inpasbaar in de stedenbouwkundige context.

Small house " Yara "

Dit is "gewoon" een van de uitwerkingen van ons standaard concept in een versie "YARA" met buitenruimte aan voor en achterzijde.

Small house " Yannick "

Deze zogenaamde rug-aan-rugcwoning is zeer compact en heeft alleen de voorzijde van de woning een buitenruimte. Wanneer aan de woningdiepte nog eens 0,6m wordt toegevoegd past hier ook een levensloopbestendige indeling in.

Medium & Large Houses

Het concept voorziet in vele mogelijkheden voor allerlei grotere typen woningen. Ook voor de koopsector komt met name de vrije indeelbaarheid van de woningen goed tot z'n recht en geeft de koper nu eens echt veel vrijheid.


Bokeh blur green background

© Copyright - YINT design & build BV