Tiny Houses

Deze afmetingen zijn geschikt voor de opzet van hele kleine woningen waarbij de inrichting van 1 of 2-persoons huishoudens vooral plaatsvindt door middel van meubels en inrichting. Het betreft grondgebonden woningen die volledig voldoen de regelgeving voor permanente huisvesting.

Tiny house " Yasmin "

Deze miniwoningen zijn echt bestemd voor de liefhebber van een kleine footprint. Inrichting geschiedt bijna niet meer door wanden, maar door verschillende zones met inrichting door optimaal meubelwerk. De gedachte is dat de woningen in een groepje worden geplaatst en dat er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is voor fietsen en voor een gezamenlijke verblijfsruimte. Zo'n wooncluster krijgt daarmee ook een sterk sociaal karakter!


Tiny house " YENTL "

Deze tiny houses zijn vrijstaand en geschikt voor 1 a 2 persoons huishoudens. Het betreft een woning die voldoet aan bouwbesluit en is zeer energiezuinig. Door de bovenlichten ontstaat een zeer lichte woning waarbij de zon een rol van betekenis speelt in de architectuur. Varianten zijn ook zeker mogelijk.


Small Houses

Voor een uitvraag van een aantal woningbouwverenigingen zijn in samenwerking met D plus B architecten woningen ontwikkeld voor 1 a 2 persoons huishoudens conform de woonstandaard PMC2.  De woningen zijn esthetisch familie van elkaar. Beide type hebben 63m2 aan gebruiksoppervlakte en zijn zeer doelmatig en optimaal.

Architect Peter Brouwer zegt:
"Doordat Yint een bouwpakket is met verschillende aanpasbare onderdelen kan je als architect vrijwel elke woning en elke indeling realiseren. En dat geeft veel vrijheid. Daarnaast is het bouwsysteem zodanig geautomatiseerd, dat het niet of nauwelijks uitmaakt of er verschillende ramen toegepast worden of niet. Hiermee heb je als architect goud in handen om elk project af te stemmen op de omgeving en het uniek te maken. Voor de verbeelding van de 1-2 persoonswoningen hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt, zodat de woningen rijk ogen en zeker geen standaard product lijken."

Door de verschillende gevelafwerkingen en ook de mogelijkheden in de eindwoningen zijn ze op vele locaties prima inpasbaar in de stedenbouwkundige context.

Small house " Yara "

Dit is "gewoon" een van de uitwerkingen van ons standaard concept in een versie "YARA" met buitenruimte aan voor en achterzijde.

Small house " Yannick "

Deze zogenaamde rug-aan-rugcwoning is zeer compact en heeft alleen de voorzijde van de woning een buitenruimte. Wanneer aan de woningdiepte nog eens 0,6m wordt toegevoegd past hier ook een levensloopbestendige indeling in.

Medium & Large Houses

Het concept voorziet in vele mogelijkheden voor allerlei grotere typen woningen. Ook voor de koopsector komt met name de vrije indeelbaarheid van de woningen goed tot z'n recht en geeft de koper nu eens echt veel vrijheid.


De Smart Module

In de standaard woonmodule zijn alle installaties verwerkt welke nodig zijn voor de woning. Dit gaat om de voorzieningen voor warmte, (warm) tapwater, ventilatie, vuilwaterafvoer, elektra en data.

Er zijn twee soorten woonmodules beschikbaar. De verschillen hiertussen betreffen met name de vorm.

De smart-1-module (1300 x 750 mm ) is compact en eenzijdig bereikbaar en zal met name voor de kleinere woningen worden toegepast.
De smart-8-module (700 x 2800 mm) is voorzien van een doorloop en is tweezijdig bereikbaar en afgestemd op grotere woningen.

Web_family_p_bruin_2.0
Web_tiny_wit_2.0
Web_family_s_grijs_2.0
Web_family_s_grijs_2.0
Web_family_s_grijs_2.0
Web_family_s_grijs_2.0
previous arrow
next arrow
 

Maten

De plattegrond van het casco is altijd gebaseerd op een raster.

De netto maat in de breedte kan variëren:
3700 - 4300 - 4900 - 5500 - 6100 - 6700 - 7300 - 7900 mm

De netto maat in de diepte kan variëren:
serie 9000 - 9600 - 10200 - 10800 - 11400 mm
serie 6350 - 6950 - 7550 - 8150 - 8750 mm

De extra netto maat in de diepte ter plaatse van een optionele uitbouw:
1800 - 2400 - 3000 - 3600 - 4200 mm

De standaard hoogte van de verdiepingen is 3000 mm. De opzet is minimaal 1 laag met een kap en maximaal 3 bouwlagen.


Vormen

De schema's hiernaast geven een globale indruk van de mogelijkheden bij de ontwikkeling van het casco. De opzet varieert van minimaal 1 laag met een kap tot maximaal 3 bouwlagen. De dakvorm kan plat, iets gekanteld of schuin zijn, waarbij de schuine daken weer in allerlei hellingshoeken en combinaties te realiseren zijn. Zadeldaken kunnen ook dwars geplaatst worden.

De smart-1-module of smart-8-module kan ergens in het midden van de woning worden geplaatst. Dit is tegelijk de spil van de woning. Er kan tevens een vide, terras of aanbouw worden gecreëerd.

YINT1
YINT2
YINT3
YINT4
YINT5
YINT6
YINT12
YINT11
YINT10
YINT9
YINT8
YINT7
YINT13
YINT14
1 bouwlaag

Bokeh blur green background

© Copyright - YINT design & build BV