Modulaire woningen

Ons concept houdt in dat de manier van bouwen, de bouwtechnische aansluitingen, de installaties en het comfortabele klimaat allemaal  gestandaardiseerd zijn. De woningen zijn losmaakbaar, circulair en voldoen aan het bouwbesluit. De kwaliteit ligt op het gebied van geluid en energie zelfs een heel stuk hoger. Deze basis is afgestemd met onze toeleveranciers. Zo borgen we de informatiestromen en voorkomen we faalkosten.

Daarnaast vinden we het belangrijk om de uiteindelijke ruimtematen, indelingen, gevel- en dakafwerkingen, gevelopeningen per project te kunnen bepalen. Plat of schuin dak met of zonder overstekken, het is allemaal inpasbaar binnen dezelfde modulaire principe. Dat is de kracht van modulair ontwerpen.

" Flexibel waar het moet en standaard waar het kan! "

Onderstaande verschillende woningen vallen allemaal binnen hetzelfde concept. We maken dus woningen in allerlei maten tussen de 60 en ruim 200 m2 gebruiksoppervlakte.

Tiny Houses

Deze afmetingen zijn geschikt voor de opzet van hele kleine woningen waarbij de inrichting van 1 of 2-persoons huishoudens vooral plaatsvindt door middel van meubels en inrichting. Het betreft grondgebonden woningen die volledig voldoen de regelgeving voor permanente huisvesting.

Tiny house " Yasmin "

Deze kleine woningen zijn echt bestemd voor de liefhebber van een kleine footprint. Inrichting geschiedt bijna niet meer door wanden, maar door verschillende zones met inrichting door optimaal meubelwerk. De gedachte is dat de woningen in een groepje worden geplaatst en dat er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is voor fietsen en voor een gezamenlijke verblijfsruimte. Zo'n wooncluster krijgt daarmee ook een sterk sociaal karakter!

Small Houses

Voor een uitvraag van een aantal woningbouwverenigingen zijn in samenwerking met D plus B architecten woningen ontwikkeld voor 1 a 2 persoons huishoudens conform de woonstandaard PMC2.  De woningen zijn esthetisch familie van elkaar. Beide type hebben 63m2 aan gebruiksoppervlakte en zijn zeer doelmatig en optimaal.

Architect Peter Brouwer zegt:
"Doordat Yint een bouwpakket is met verschillende aanpasbare onderdelen kan je als architect vrijwel elke woning en elke indeling realiseren. En dat geeft veel vrijheid. Daarnaast is het bouwsysteem zodanig geautomatiseerd, dat het niet of nauwelijks uitmaakt of er verschillende ramen toegepast worden of niet. Hiermee heb je als architect goud in handen om elk project af te stemmen op de omgeving en het uniek te maken. Voor de verbeelding van de 1-2 persoonswoningen hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt, zodat de woningen rijk ogen en zeker geen standaard product lijken."

Door de verschillende gevelafwerkingen en ook de mogelijkheden in de eindwoningen zijn ze op vele locaties prima inpasbaar in de stedenbouwkundige context.

Small house " Yara "

Dit is "gewoon" een van de uitwerkingen van ons standaard concept in een versie "YARA" met buitenruimte aan voor en achterzijde.

Small house " Yannick "

Deze zogenaamde rug-aan-rugcwoning is zeer compact en heeft alleen de voorzijde van de woning een buitenruimte. Wanneer aan de woningdiepte nog eens 0,6m wordt toegevoegd past hier ook een levensloopbestendige indeling in.

Medium & Large Houses

Het concept voorziet in vele mogelijkheden voor allerlei grotere typen woningen. Drie bouwlagen is eveneens prima mogelijk. Ook voor de koopsector komt met name de vrije indeelbaarheid van de woningen goed tot z'n recht en geeft de koper nu veel vrijheid.


Bokeh blur green background

© Copyright - YINT design & build BV